Chișinău: Mama și soția lui Ernest Vardanean, răvășite de sentință

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ernest Vardanean alături de familie

DISPERARE Femeile cer autorităților de la Chișinău să intervină pentru a-l elibera pe Ernest. Soția jurnalistului spune că va ieși cu cei doi copii ai săi să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale.

Am găsit-o pe Tamara Șogoian, mama lui Ernest Vardanean, pregătind un colet pentru fiul său încarcerat la Tiraspol. Împacheta fructele și conservele cumpărate din salariul său de profesor.


Femeia regretă că nu a mers joia trecută la ultima ședință de judecată. „Ernest ne-a transmis că nu ar vrea să-l vedem într-o situație umilitoare, pe banca acuzaților. Nici prin cap nu mi-a trecut că urma să aibă loc ultima ședință și că fiul meu va primi o pedeapsă atât de aspră și nedreaptă. Pentru ce a fost condamnat?", se întreabă, disperată, mama ziaristului. Femeia își amintește că ultima dată când a reușit să-l vadă, de departe, la una din ședințe, i-a părut foarte slăbit și abătut.

Gata să protesteze

Mama jurnalistului mai spune că este gata să se adreseze oricui, doar să-și poată salva copilul de după gratii. „Voi cere eliberarea lui Ernest, nu știu cum și nu știu cui. Voi face apel la guvernele Moldovei, Rusiei, Franței, Germaniei...", a adăugat femeia.

Irina Vardanean, soția lui Ernest, rămasă acum singură cu doi copii mici, la Tiraspol, are mari pretenții față de autoritățile Republicii Moldova. „Nu au întreprins nimic pentru a-mi elibera soțul. Pe nimeni de la Chișinău nu interesează ce se întâmplă aici. Guvernul moldovean doar mimează că face ceva", a declarat Irina Vardanean pentru „Adevărul". Tânăra spune că este gata să își ia micuții și să protesteze în fața Executivului de la Chișinău, dacă soțul ei nu va fi eliberat.