Care sunt principalele probleme din Primăria Chişinău în viziunea lui Ion Ceban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Ion Ceban, consideră că una dintre problemele imediate care trebuie soluţionate în instituţie este transparenţa. Potrivit lui, cheltuielile care se fac în baza bugetului municipal trebuie să fie prezentate public săptămânal. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Primul şi cel mai important lucru – trebuie să existe transparenţă în cheltuirea banilor, în activitate şi ceea ce se face nemijlocit la Primărie nu trebuie să devină acţiune de PR. Primarul este angajat pentru a rezolva problemele şi nu trebuie să-şi facă publicitate pe banii pe care cetăţenii îi plătesc în vistieria municipalităţii”, spune Ion Ceban.

Totodată, candidatul PSRM consideră că la Primărie trebuie să vină oameni profesionişti. Fiecare direcţie trebuie să aibă planuri foarte clare de activitate, trebuie să fie organizate concursuri publice. O altă problemă care necesită soluţionare, în opinia lui Ion Ceban, este debirocratizarea.

Candidatul socialiştilor susţine că are o viziune de schimbare a lucrurilor la Primărie nu doar pentru un an, dar pentru o perioadă îndelungată.