Burse germane pentru tinerii din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Germaniei la Chişinău a lansat programul "Burse Internaţionale Parlamentare 2012", oferit de Bundestag-ul Germaniei în colaborare cu trei instituţii de învăţământ superior din această ţară.

Tinerii care vor fi selectaţi vor avea ocazia să cunoască sistemul parlamentar german, evenimentele politice şi procesele decizionale democratice din această ţară. De asemenea, bursierii vor avea posibilitatea de a efectua un stagiu la biroul unui deputat german. Programul mai include şi vizitarea unor instituţii de drept public, posturi de radio şi televiziune.

Pentru a participa la acest program, tinerii trebuie să aibă nu mai mult de 30 de ani, să fie absolvenţi ai unei instituţii superioare de învăţămînt, să posede limba germană şi să fie interesaţi de politică. Potrivit ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Bundestag-ul german va suporta toate cheltuielile bursierilor: călătorie, cazare, întreţinere, asigurare, tinerii urmând să primească și o bursă lunară.

Bundestag-ul german oferă, cu începere din anul 1990, în cadrul programului "Burse Internaţionale Parlamentare" o serie de burse absolvenţilor instituţiilor de învăţămînt superior, vorbitori de limbă germană, din ţările Europei Centrale şi de Est şi SUA. Dosarele de participare la programul "Bursa Internaţională Parlamentară" (IPS) pot fi depuse până la data de 30.06.2011 la Ambasada Germană Chişinău.