Au fost date în exploatare primele blocuri din Complexul rezidenţial „Nicolae Testemiţanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţia a a durat doi ani FOTO: Arhivă

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, în colaborare cu SRL „Dansicons“, au inaugurat un grup de blocuri locative din Complexul rezidenţial „Nicolae Testemiţanu”. Construcţia a durat 2 ani şi s-a finalizat cu câteva luni mai degrabă decât termenul stabilit iniţial.

Acum au fost finisate primele 8 blocuri locative din tranşele 1, 2, 3. În continuare se desfăşoară lucrări la blocurile din tranşele 4, 5, 6 şi 7, iar la finele proiectului vor fi asigurate cu spaţiu locativ circa 1000 de familii, dintre care 40% constituie familiile lucrătorilor medicali, reprezentanţi ai mai multor instituţii: USMF „Nicolae Testemiţanu“, Ministerul Sănătăţii, Direcţia Sănătate a Primăriei municipiului Chişinău, instituţii de cercetări ştiinţifice şi medico-sanitare publice etc.

În cadrul ceremoniei s-a menţionat că iniţiativa de a crea un complex rezidenţial destinat în mare parte reprezentanţilor profesiei medicale aparţine rectorului USMF „Nicolae Testemiţanu“, Ion Ababii. Acesta i-a felicitat pe primii beneficiari ai proiectului şi le-a urat noroc în noile lor case, anunţă IPN.

„Blocurile trebuiau să fie gata abia în luna noiembrie sau decembrie 2013, dar Dansicons a făcut aşa că familiile să se poată caza mai devreme”, a subliniat Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei.

La eveniment a participat şi ex-prim-ministrul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat. Oficialul a remarcat că acest proiect face parte dintr-un parteneriat frumos şi le-a dorit fericire locatarilor în noile lor case. „Acum 2 ani am păşit pentru prima dată pe acest teren cu dorinţa de a realiza acest proiect. Acum vedem rezultatele, vedem că am îndeplinit ce ne-am propus. Le doresc fericire în noile case tuturor locatarilor”, a spus directorul executiv al companiei „Dansicons”, Valentin Braşovschi, înainte ca primii beneficiari să-şi primească cheile de la apartamente.

Proiectul de construcţie a Complexului rezidenţial „Nicolae Testemiţanu“ a demarat în anul 2010, în baza Hotărârii Guvernului cu privire la dezvoltarea infrastructurii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“.