Aproape 100 de kilometri de drum pe traseul Chişinău-Bălţi a fost reabilitat integral. „În sfârşit avem drum european“, susţinea premierul Leancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

90 de kilometri de drum naţional reabilitat integral au fost daţi în exploatare astăzi, pe traseul Chişinău-Bălţi. Segmentul va asigura conexiunea Chişinăului cu localităţile Orhei, Sângerei şi Bălţi.

„Ne-am oprit la câteva intersecţii să vedem ce s-a schimbat. Putem concluziona că schimbarea este vizibilă. În sfârşit avem drumuri europene”, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă, prezent la eveniment.

Lucrările de reabilitare costă peste 41 de milioane de euro, bani acordaţi de Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi BERD.

Şeful Executivului a sugerat ca pe porţiunile reabilitate să fie instalate cât mai multe panouri informative, unde să fie clar indicată suma alocată şi cine a finanţat lucrările. „Sunt granturi de la partenerii noştri. Trebuie să ştim exact cine ne ajută“, a spus prim-ministrul.

Leancă s-a referit şi la porţiunea de 32 de kilometri de pe acelaşi traseu, care încă nu a fost reabilitată. „Vreau ca pe viitor să nu mai planificăm lucrările astfel încât un segment de drum să fie reabilitat într-un an, iat altul în doi ani“, a punctat premierul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, peste 345 de milioane de lei vor fi alocaţi în anul 2014 pentru reparaţia drumurilor locale din ţară.