Agenţii economici, chemaţi să investească în proiecte de parteneriat public-privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre proiecte se numără şi reconstrucţia Pieţei Centrale

Autorităţile locale din capitala Republicii Moldova vor să implice agenţii economici privaţi în realizarea lucrărilor publice. O listă cu 29 de proiecte investiţionale ce urmează să fie implementate în parteneriat public-privat a fost aprobată de Consiliul Municipal Chişinău.

În condiţiile unui buget auster, autorităţile vor să atragă fonduri private pentru realizarea proiectelor investiţionale de interes municipal, a unor lucrări publice importante şi altor activităţi de interes public.

Potenţialii investitori sunt chemaţi să vină cu propuneri pentru amenajarea unor spaţii de parcare în toate sectoarele Chişinăului, a parcurilor „Valea Morilor", „Dumitru Râşcanu" şi „Alunelul", a zonei de agrement „Valea Trandafirilor", a unui centru cultural-distractiv în parcul „La izvor". Printre proiectele tentante se numără reconstrucţia Pieţei Centrale, a Centrului de diagnostici şi consultaţii medicale aferent Policlinicii nr. 12, a telefericului din sectorul Buiucani, crearea unei reţele de spălătorii sociale, modernizarea reţelei de iluminat public din capitală, reamenajarea trecerilor pietonale subterane, construcţia unui centru chirurigical, a unui azil pentru bătrâni, dar şi a mai multor complexe sportive, printre care Stadionul Olimpic din str. Ceucari.

Agenţii economici, atât autohtoni cât şi străini, îşi pot depune ofertele la Direcţia Economie, Reforme şi Relaţii Patrimoniale a Primăriei Chişinău (str. Columna,106). Administraţia municipală anunţă că va efectua studiile de fezabilitate necesare, în baza proiectelor propuse. Lista completă a proiectelor investiţionale propuse spre implementare prin parteneriat public-privat
poate fi găsită pe site-ul oficial al capitalei: www.chişinău.md .