Victimele războiului din Irak: Copile de 10 ani, vândute pentru a fi exploatate sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu publicat de Organizația non-guvernamentală Social Change for Education în the Middle East face lumină asupra modului îngrozitor în care fete chiar și de 10 ani ani fost vândute pentru a fi exploatate sexual în țări ca Siria, Iordania, Liban, Emiratele Arabe Unit sau Arabia Saudita.

Pentru mii de fete și femei irakiene începerea conflictului din Irak, în 2003, a reprezentat numai începutul chinurilor care le așteptau.

În haosul cauzat de război și în lipsa unui cadrul legislativ, a confuziei și a sărăciei care i-au urmat, mii de femei au căzut pradă traficanților de carne vie și au fost vândute pentru a fi exploatate sexual. Unele au rămas pe teritoriul Irakului, altele au fost trecute peste graniță.

Chiar dacă problema exploatării sexuale a existat cu mult înainte să înceapă războiul din Irak, în 2003, "invazia și instabilitatea care a urmat au creat un mediu în care femeile și fetele au devenit mult mai vulnerabile traficului de carne vie", a mai declarat Abou-Atta, una dintre cercetătoarele implicate în studiu, scrie ŞtirileProTV.

Potrivit unei organizații non-guvernamentale irakiene Women's Freemen, 4.000 de femei, una din cinci fiind sub 18 ani, au dispărut în primii șapte ani de la începerea războiului din Irak.