UPDATE Atentat în sud-estul Turciei. Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte 45 rănite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină-capcană a explodat în centrul oraşului turc Diyarbakir, situat în sud-estul ţării, cel puţin trei persoane fiind ucise şi alte 45 rănite în urma atentatului, care a vizat un autobuz al poliţiei turce, relatează Russia Today.

Potrivit hurriyetdailynews.com, cel puţin 12 dintre persoanele rănite fac parte din rândul forţelor de ordine turce.

Nicio grupare nu a revendicat imediat atacul, comis în cartierul Baglar, însă agenţia Anadolu l-a atribuit Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Autorităţile turce au instituit o interdicţie de circulaţie în martie, timp de o săptămână, în Baglar, unde au declanşat o ofensivă vizând activişti kurzi.

Imediat după atentat, numeroase ambulanţe şi echipaje de poliţie au fost trimise la faţa locului. Puternica explozia s-a făcut auzită pe o distanţă de mai mulţi kilometri de jur împrejur, după cum a relatat agenţia de presă Anadolu, citată de Belga.

Sud-estul majoritar kurd al Turciei este zilnic scena unor lupte între forţele de securitate turce şi rebeli, după reluarea ostilităţilor, vara trecută, care a zădărnicit negocierile de pace dintre Ankara şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), menite să pună capăt unei rebeliuni soldate cu 40.000 de morţi din 1984.