Un cleric iranian: Adulterul, una dintre cauzele producerii cutremurelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza creşterii numărului de cutremure este proliferarea relaţiilor sexuale nelegitime, potrivit ayatollah-ului iranian Hojatoleslam Kazam Sedighi, transmite BBC News.

Kazem Sedighi le-a spus credincioşilor de la Teheran, vinerea trecută, că vor trebui să se supună unor coduri stricte de modestie pentru a se proteja, scrie BBC News.

Catastrofele naturale sunt rezultatul propriului nostru comportament, a declarat clericul iranian.

Multe femei îmbrăcate inadevcat (care nu poartă ţinuta islamică) îi strică pe tineri, iar creşterea numărului de relaţii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure, a adăugat ayatollahul.

Clericii conservatori acuză mereu nerespectarea ţinutei vestimentare islamice stricte de către o parte a tinerelor iraniene, mai ales la Teheran şi în marile oraşe ale ţării.

Nu putem decât să ne conformăm regulilor islamului, a afirmat ayatollahul Sedighi, amintind recentele afirmaţii ale preşedintelui Mahmud Ahmadinejad, care a avertizat asupra riscurilor unui seism la Teheran.

Este necesar un efort colectiv pentru rezolvarea problemelor societăţii, provocate de creşterea vârstei pentru căsătorie şi numărul de divorţuri, a adăugat Sedighi.

Peste 25.000 de oameni au murit, în urma unui puternic cutremur, care a lovit oraşul iranian Bam în 2003, aminteşte BBC News.

Seismologii au avertizat că Teheranul ar putea fi zguduit de un cutremur devastator în curând.