TOP. Oraşele cele mai violente din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminalitatea şi problema violenţei este una din marile probleme cu care se confruntă în special oraşele din America Latină, dar şi Statale Unite ale Alericii, potrivit unui studiu publicat recent, citat de Business Insider.

Rata criminalităţii rămâne în continuare la un nivel alarmant în America Latină, potrivit unui clasament internaţional realizat anul acesta de Consiliul de Siguranţă Publică şi Justiţie al Cetăţenilor din Mexic pe baza numărului de crime la suta de mii de locuitori. 

Clasamentul prezentat de publicaţia  „Business Insider”, include 50 de oraşe, majoritatea fiind din America Latină. O treime din crimele care se întâmplă anual la nivel internaţional au loc în ţările din ţările aflate la sud de Statele Unite, chiar dacă regiunea găzuieşte doar 8% din populaţia lumii, potrivit datelor ONU (Organizaţiei Naţiunilor Unite).

Manifestaţie violentă în Venezuela. FOTO: Reuters

Pe lângă numeroasele oraşe din America Latină care ocupă poziţii importante în top, mai figurează şi alte aşezări urbane ca: Baltimore (SUA),Durban (Africa de Sud), Nelson Mandela Bay (Africa de Sud), New Orleans (SUA),  şi St. Louis (SUA).

Traficul de droguri, conflictele între găştile de cartier, instabilitatea politică, sărăcia şi corupţia se numără printre motivele care se fac responsabile de gradul ridicat de violenţa în aceste zone. 

Ţările cu cel cel mai ridicat grad de violenţă din lume:

1.San Pedro Sula, Honduras, cu 171,2 crime la 100.000 de locuitori;

2.Caracas, Venezuela, 115,98 crime la 100.000 de locuitori;

3.Acapulco, Mexic, 104,16 crime la 100.000 de locuitori;

4.Joao Pesoa, Brazilia, 79,41 crime la 100.000 de locuitori;

5.Distrito Central, Honduras, 77,65 crime la 100.000 de locuitori;

6.Maceio, Brazilia, 72,91 crime la 100.000 de locuitori;

7.Valencia, Venezuela, 71,08 crime la 100.000 de locuitori;

8.Fortaleza, Brazilia, 66,55 la 100.000 de locuitori;

9.Cali, 65,52 la 100.000 de locuitori;

10.Sao Luis, Brazilia, 64,71 crime la 100.000 de locuitori.

În clasament nu figurează zonele de război sau oraşele unde nu există date concrete. 

Mai multe pentru tine:
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”