Sud-coreenii şi americanii au amânat exerciţiile militare comune din cauza noului coronavirus. Primul caz de infectare cu Covid-19 în armata SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari americani şi sud-coreeani în timpul unor exerciţii comune FOTO EPA-EFE

Statele Unite şi Coreea de Sud au amânat joi exerciţiile militare comune din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, transmite AFP.

Coreea de Sud este a doua cea mai afectată ţară de coronavirusul Covid-19 după China, unde primele cazuri de infectare au fost semnalate în decembrie anul trecut.

Potrivit autorităţilor medicale de la Seul, 1.595 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare a noului coronavirus în teritoriul sud-coreean, 334 de cazuri fiind confirmate doar joi. În acest context, Seulul a ridicat nivelul de alertă, iar  Comandamentul forţelor comune a decis amânarea manevrelor militare „până la un nou ordin“.

Statele Unite dispun de 28.500 de militari în Coreea de Sud pentru a proteja această ţară din Asia de Est de vecinul său din Nord, care deţine arme nucleare.

Noul coronavirus stârneşte îngrijorări şi în rândul armatei americane, după diagnosticarea cu Covid-19. miercuri, a unui militar staţionat în Coreea de Sud.