SUA permit ong-urilor să trimită bani şi ajutoare iranienilor afectaţi de cutremure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii a declarat că va ridica temporar, sancțiunile împotriva Iranului, permiţând organizaţiilor non-guvernamentale să trimită ajutor financiar pentru a ajuta populaţia iraniană afectată de cutremur, relatează BBC World.

Până în prezent sanctiunilor americane au permis trimiterea doar de alimente și medicamente, din motive umanitare, dar nu şi bani.

Iranul a refuzat inițial ajutor din afară, după cele două cutremure puternice care au lovit nord-vestul acestuia, omorând cel puțin 300 de persoane.

Teheran a fost criticat pentru a răspunde lent la dezastru.

Departamentul american al Trezoreriei SUA a cerut Casei Albe să ridice restricțiile privind trimiterea de bani, astfel încât ONG-urile să poată sprijini organizații de caritate pe teren, în Iran.

SUA a impus sancțiuni grele Iranului din cauza programul său nuclear, suspectând acestă ţară că are ca scop construirea unei arme nucleare.

Teheranul a negat întotdeauna aceste acuzații, insistând că aceasta este în curs de dezvoltare de tehnologie nucleară în scopuri civile, cum ar fi producția de energie.