Şi Marea Britanie avertizează Siria să nu folosească armele chimice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce SUA, prin preşedintele Barack Obama, avertizase Siria privind folosirea armelor chimice, şi premierul britanic, David Cameron, a lansat un apel conducerii siriene cu privire la utilizarea acestor arme, anunţă Euronews.

Dacă regimul de la Damasc nu îşi schimbă atitudinea, acest lucru ar determina o regândire a abordării Occidentului faţă de Siria.

Avertismentele survin după ce imagini a căror sursă nu a putut fi verificată arată tancuri siriene pe străzile Damascului. Reprezentanţi ai opoziţiei au susţinut că 40 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma bombardamentelor după plecarea misiunii de observatori din partea ONU.

Situaţia civililor rămâne în centrul eforturilor umanitare ale ONU.

Pe de altă parte, premierul Australiei, Julia Gillard, a anunţat că ţara sa îşi va suplimenta capacitatea de primire a refugiaţilor cu 40%, cea mai mare creştere din ultimii 30 de ani. După adoptarea acestei măsuri, Australia va putea acorda refugiu umanitar pentru încă şase mii de persoane, anual.

Julia Gillard a declarat că mărirea numărului de refugiaţi ar trebui să trimită solicitanţilor de azil politic mesajul că există mai multe zone de relocare ale celor care depun cereri corecte de azil.