Sarkozy îşi ascunde ceasul înainte de a da mâna cu oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele "bling-bling" a comis din nou o greşeală de imagine. A fost surprins scoţându-şi ceasul scump înainte să dea mâna cu oamenii în timpul unei băi de mulţime.

Preşedintele-candidat este încă mare fan al ceasurilor scumpe, de designer. Scena, foarte discretă, a fost surprinsă de echipele postului i>Tele. Duminică, în timp ce dădea mâna cu persoane aflate în Piaţa Concorde din Paris, cu câteva minute înainte de a susţine un discurs, Nicolas Sarkozy a preferat să-şi scoată ceasul şi să şi-l strecoare în buzunar. Este vorba de un ceas cu alb şi auriu Patek Philippe, în valoare de 55.000 de euro, pe care l-a primit în dar de la Carla Bruni, în 2008, când aceasta era încă doar logodnica sa. Presa franceză comentează pe larg semnificaţia gestului.

Unele publicaţii susţin că i-ar fi fost frică să nu îi fie furat, altele speculează că este vorba din nou de un apetit pentru opulenţă pe care doreşte să-l ascundă francezilor. Iar o controversă nouă pe marginea acestui apetit e ultimul lucru de care ar avea nevoie Sarkozy înainte de alegerile de săptămâna viitoare, mai ales că toate sondajele arată că este în urma socialistului François Hollande.

Dar, se întreabă "Le Point", oare un asemenea ceas e mai în siguranţă în buzunar? Nimeni în Franţa nu a uitat când centristul François Bayrou i-a tras o palmă, în 2002, unui copil pe care l-a prins cu mâna în buzunarul său. Palma i-a crescut cota de popularitate.