Rusoaicele care lucrează la centrală nucleară iraniană Busher şi poartă văl islamic primesc spor la salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vălul islamic este obligatoriu în Iran

Rusoaicele, care lucrează la centrala nucleară Bushehr din Iran, primesc un spor la salariu pentru faptul că respectă reglementările locale în îmbrăcăminte, a declarat deputatul parlamentului iranian, Mehdi Mousavinejad.

„Conform contractului semnat cu inginerii şi tehnicienii – femei din Rusia, ele primesc un supliment special pentru faptul că poartă hijab”, a spus deputatul. Cu toate acestea, el s-a plâns că multe rusoaice neglijează acest punct din contract şi se îmbracă cum vor, iar autorităţile locale nu dau atenţie acestui lucru.
Deputatul nu a specificat ce procent reprezintă acest supliment şi câte rusoaice lucrează la centrala nucleară Bushehr.

Un purtător de cuvânt al Atomstroiexport, antreprenor general în construcţii, a declarat că în curând centrala nucleară Busher va funcţiona 100%.

Construcţia centralei nucleare Busher a început în anii 1970 de un consorţiului internaţional în frunte firma germană Siemens. Ulterior, occidentalii au renunţat la contractul cu Iran din motive politice.

În 1992 Rusia şi Iranul s-au înţeles să finalizeze construcţia primului reactor de la Busher în care a fost integrat un reactor rusesc. Puterea centralei este de 1000 de megawaţi.