Poligam, preşedintele Africii de Sud se căsătoreşte pentru a şasea oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele sud-african, Jacob Zuma, se pregăteşte, la 70 de ani, să se căsătorească a şasea oară. Ceremonia va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, relevă AFP.

Preşedintele Africii de Sud o va lua în căsătorie pe logodnica sa, Bongi Ngema, în cadrul unei ceremonii tradiţionale zulu, ce va avea loc în localitatea lui natală, Nkandla (est).

Zuma va deveni astfel soţul a patru femei, având în vedere că a divorțat de una dintre soții, iar alta s-a sinucis, în 2000.

Preşedintele Africii de Sud, care încearcă să-și țină viața privată departe de ochii presei, are 21 de copii.

Nunta lui Zuma va fi a treia în patru ani şi a doua de când este în fruntea ţării.

Constituţia ţării permite poligamia conform obiceiului pământului, în timp ce dreptul comun nu o acceptă, notează Agerpres.

Titluri ironice în presă
Căsătoria a fost anunţată de presă prin titluri ironice precum „Zuma se însoară din nou!" sau „Să sperăm că este ultima dată".

„Cea mai mare problemă a acestor nunţi este că o parte din cheltuieli este plătită de contribuabili", scrie un editorialist în cotidianul „The Sowetan", denunţând mesajul „nu prea potrivit" în privinţa moravurilor, într-o ţară în care relaţiile sexuale cu mai mulţi parteneri favorizează transmiterea HIV/SIDA.

„Comportamentul lui poate lăsa impresia că este mai preocupat de plăcerile sale decât de guvernarea ţării", adaugă editorialistul.

Preşedinţia a încercat să pună capăt polemicii printr-un comunicat în care se afirmă că Zuma va plăti nunta din propriul buzunar şi că întreţinerea celei de-a patra soţii nu va fi suportată de stat.

Bugetul alocat soţiilor preşedintelui aproape că s-a dublat după ce Zuma a preluat, în 2009, conducerea ţării, ajungând la peste 2 milioane de dolari.

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“