Piese chinezeşti contrafăcute folosite în avioanele de luptă americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr mare de piese electronice chinezeşti sunt folosite în echipamentele militare americane, arată un raport al unui Comitetului pentru Forţele Armate al Senatului SUA.

O anchetă ce a durat un an a descoperit 1.800 de cazuri de piese false în aeronavele americane. Peste 70% dintre acestea erau chinezeşti, potrivit raportului. Autorii documentului consideră că există puncte slabe în lanţul de aprovizionare al americanilor, dar că şi autorităţile chineze poartă vina de a nu reuşi să combată comerţul cu piese contrafăcute.

Nefuncţionarea corectă a uneia dintre aceste piese presupune riscuri privind siguranţa militarilor şi securitatea naţională a SUA şi conduce la costuri mari pentru Pentagon, arată documentul.

Militarii americani se bazează pe o varietate de „componente electronice mici, incredibil de sofisticate", aflate în sistemele de vizualizare pe timpul nopţii, în aparatura radio şi în dispozitivele GPS şi nefuncţionarea corectă a unei singure piese ar putea periclita securitatea soldatului, afirmă experţii.

Raportul a menţionat existenţa unor piese suspectate a fi contrafăcute în elicopterele de tip SH-60B folosite de Marină, în avioanele cargo C-130J şi C-27J şi în avioanele P-8A Poseidon ale Marinei.

După China, Marea Britanie şi Canada sunt locurile de unde provin alte piesele contrafăcute din aeronavele armatei SUA.

Mai multe pentru tine:
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!