Phenianul îl acuză pe Donald Trump că a „cerşit“ un război în Peninsula Coreeană în timpul turneului său din Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Phenianul a lansat, sâmbătă, un atac dur la adresa preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, afirmând că, în timpul turneului său în Asia, a „cerşit“ un război nuclear în Peninsula Coreeană, relevă agenţiile internaţionale de presă.

„Trump, în timpul vizitei sale, şi-a arătat adevărata sa natură de distrugător al păcii mondiale şi stabilităţii şi a cerşit un război nuclear în Peninsula Coreeană“, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe într-o declaraţie difuzată de agenţia de presă de stat KCNA, relevă Reuters în pagina sa electronică.

El a adăugat că declaraţiile şefului Casei Albe, care, printre altele, a avertizat  recent Coreea de Nord să nu subestimeze Statele Unite şi să nu le pună la încercare, „nu vor putea niciodată să ne sperie sau să ne oprească din progresele noastre“, ci, dimpotrivă, „ne împing să accelerăm eforturile pentru a realiza (...) o forţă nucleară naţională“, notează France-Presse, preluată de dhnet.be.

Reacţia regimului lui Kim Jong-un a venit la o zi după ce, în cadrul Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC), Donald Trump a denunţat „fantasmele dictatorului“ de la Phenian.

„Viitorul acestei regiuni şi al minunaţilor săi locuitori nu pot fi luate ostatice de fantasmele de cucerire violentă ale unui dictator şi prin şantaj nuclear“, a afirmat liderul Casei Albe.