Ministru sud-coreean: Kim se protejează de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kim Jong-un nu a asistat la ceremoniile din 15 aprilie nu din cauza stării sale de sănătate, ci cel mai probabil ca măsură de precauţie faţă de coronavirus, a susţinut marţi ministrul sud-coreean al Unificării Kim Yeon-chul, citat de agenţia de presă Reuters.

Absenţa tiranului de la Phenian de la marcarea a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il-sung, fondatorul regimului stalinist din Coreea de Nord, este fără precedent. Nemaivăzut în public din 11 aprilie, Kim Jong-un nu face decât să alimenteze zvonuri cu privire la starea sa de sănătate.

Un site de informaţii specializat în Coreea de Nord, Daily NK, cu sediul la Seul, a dezvăluit săptămâna trecută că dictatorul din Nord a fost operat pe inimă la 12 aprilie.

Este adevărat că nu a lipsit niciodată de la aniversarea lui Kim Il-sung de când se află la putere, însă numeroase ceremonii şi un banchet au fost anulate din cauza unor îngrijorări legate de noul coronavirus”, a declarat într-o audiere în Parlament ministrul sud-coreean al Unificării Kim Yeon-chul.

Eu nu cred că este vorba de un lucru deosebit de neobişnuit în situaţia actuală”, a apreciat ministrul.

Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate ţări din lume, nu a anunţat niciun caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul său.

Mai multe pentru tine:
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată