Liderul Statului Islamic, părăsit de soţia de origine germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, a fugit de pe teritoriul controlat de organizaţia teroristă în Irak, o lovitură pentru jihadişti, având în vedere că nemţoaica Diane Kruger era responsabilă de departamentul de femei din cadrul ISIS, notează jpost.com.

Potrivit presei irakiene, Diane Kruger a fugit împreună cu două tinere, care, de altfel, au şi ajutat-o să evadeze, iar informaţii privind locul în care se află în prezent nu există. 

Baghdadi a ordonat imediat constituirea unei celule speciale de intervenţie, care a primit misiunea să o găsească şi să o aresteze pe Kruger. De asemenea, combatanţii au primit ca sarcină să le aresteze pe toate persoanele care o însoţesc pe cea cu care s-a căsătorit.

Conform informaţiilor apărute în presă, Diane Kruger era şefa departamentului de femei din cadrul organizaţiei jihadiste Statul Islamic, unde se ocupa de modul în care acestea trebuie să-şi ducă existenţa de zi cu zi şi de decretele elaborate pe baza legii islamice cu privire la femei.

De asemenea, presa irakiană a relatat că nevasta lui Baghdadi era responsabilă şi de tabăra militară specială de la Kirkuk, unde femeile sunt instruite pentru a comite atacuri sinucigaşe. 

Se pare că Abu Bakr al-Baghdadi s-a căsătorit cu Diane Kruger în 2015, în provincia Ninawa. La scurt timp, serviciile germane de informaţii au furnizat serviciilor irakiene date referitoare la Kruger.