Liderul grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost ucis într-un raid aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis vineri într-un raid aerian american, a anunţat marţi agenţia de ştiri Amaq, apropiată organizaţiei teroriste. Oficialii SUA nu au confirmat însă moartea celui mai căutat terorist din lume, supranumit „şeicul invizibil“, pe capul căruia este pusă o recompensă de 25 de milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat în limba arabă publicat de agenţia Amaq, liderul Statului Islamic „a fost ucis într-un raid aerian efectuat de coaliţia internaţională în oraşul Raqqa în a cincea zi a Ramadanului“, notează mirror.co.uk.

Sursa menţionată citează şi o declaraţie a forţelor de securitate irakiene, potrivit căreia convoiul lui Baghdadi a fost lovit „în timp ce se deplasa spre Karbala (în Irak) pentru a lua parte la o întâlnire a liderilor Statului Islamic“.

Un purtător de cuvânt al coaliţiei – colonelul Chris Garver – a afirmat însă că a analizat rapoartele primite, dar că, deocamdată, „nimic nu confirmă asta“.

Oficialii americani sunt sceptici cu atât mai mult cu cât nu este pentru prima dată când apar informaţii că Baghdadi a fost ucis.

Pe de altă parte, postul irakian de televiziune Al-Sumaria a relatat, luni, că liderul Statului Islamic a fost grav rănit într-un raid aerian al coaliţiei, la aproximativ 65 de kilometri vest de oraşul Mosul, controlat de organizaţia jihadistă.

Informaţiile referitoare la viaţa şi activitatea lui Abu Bakr al-Baghdadi sunt puţine, însă cert este că în ultimele şase luni nu a fost publicat niciun mesaj audio sau video al liderului jihadiştilor din Statul Islamic.

Mai multe pentru tine:
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”