Kim Jong-un s-a supărat pe meteorologii nord-coreeni din cauza previziunilor incorecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un,  în vizită la institutul meteorologic nord-coreean. FOTO AFP/Getty Images

În ciuda obiceiului său de a aplica pedepse dure şi de a ordona execuţii halucinante, uneori ale unor familii întregi, liderul nord-coreean Kim Jong-un este cunoscut pentru buna sa dispoziţie pe care o afişează în timpul vizitelor oficiale. Însă în una dintre ultimele sale apariţii publice a surprins lansând critici dure la adresa institutului naţional de meteorologie, fiind supărat că specialiştii nu oferă predicţii corecte.

„Au existat numeroase predicţii incorecte, observaţia meteorologică neavând bază ştiinţifică şi modernă”, a declarat Kim. El a îndemnat cu fermitate institutului nord-coreean să-şi îmbunătăţească munca şi echipamentul, a transmis agenţia de stat KCNA.

Previziunile corect sunt necesare pentru a proteja „vieţile şi bunurile” oamenilor de către dezastrele cauzate de „fenomene climatice anormale”, a adăugat liderul suprem nord-coreean.

Subliniind că munca institutului meteorologic este „foarte importantă, care afectează în mod direct ansamblul activităţilor economice”, Kim Jong-un nu a omis necesitatea unui „echipament modern”, a transmis KCNA.

Însă este larg cunoscut faptul că statul nord-coreean suferă de decenii întregi de foamete şi lipsuri de bucuri esenţiale, fiind dependent de ajutorul Chinei şi al Coreei de Sud.

Mai multe pentru tine: