Hackeri kosovari au atacat site-ul de Internet al serviciului american de meteorologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de hackeri kosovari a revendicat atacul comis în această săptămână asupra site-ului serviciului american de meteorologie pentru a protesta faţă de "politicile (Washingtonului) în privinţa ţărilor musulmane", au anunţat vineri experţi în securitate.

Date sensibile, cum ar fi nume de conturi administrative, au fost divulgate pe site-ul serviciului naţional de meteorologie (weather.gov) de grupul Kosovo Hackers Security, a anunţat firma specializată Acunetix.

"Grupul de piraţi a declarat că atacul a fost un protest faţă de politicile americane care vizează ţările musulmane", a precizat Chrysostomos Daniel, expert la Acunetix.

Acesta ar fi, în plus, o replică la "atacurile cibernetice împotriva centralelor nucleare din ţările musulmane", a precizat el, citând un membru al grupului care ar fi afirmat: "ei piratează centralele noastre nucleare cu virusuri ca Stuxnet şi Flame (...), nu putem rămâne tăcuţi, pirataţi pentru a-i face să plătească".

"Nu se ştiu prea multe despre grupul care revendică responsabilitatea atacului", a declarat la rândul său Paul Roberts, pe blogul Sophos Naked Security.

"Totuşi, ei pretind că atacul asupra (site-ului) weather.gov nu este decât unul dintre numeroase alte atacuri asupra administraţiei americane desfăşurate de grup şi că alte publicaţii (date sensibile) urmează", potrivit lui Roberts.

În mai, Kaspersky Lab a anunţat că a identificat un virus informatic cu un potenţial de distrugere de neegalat, denumit Flame şi folosit ca o "armă cibernetică" împotriva mai multor ţări.

Acest virus este suspectat că este o armă cibernetică a Statelor Unite şi Israelului împotriva programului nuclear iranian.