Filipine: Duterte îi va vâna pe rebelii comunişti cu o „echipă a morţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodrigo Duterte FOTO EPA-EFE

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a anunţat înfiinţarea unei „echipe a morţii“ împotriva rebelilor comunişti.

După ce a dispus sporirea prezenţei militare pe insulele Negros, Samar şi în regiunea Bicol, Rodrigo Duterte a anunţat marţi înfiinţarea unei „echipe a morţii“ împotriva Noii Armate a Poporului (NPA), braţul armat al Partidului Comunist din Filipine, relatează rappler.com.

„Am înfiinţat propria mea unitate. Unitatea morţii înfiinţată de Duterte împotriva echipei de asasini“, a spus preşedintele filipinez în cursul unei vizite la baza militară Camp Rajah Sikatuna, situată în provincia Bohol (centru).

El a făcut apel totodată la uciderea rebelilor comunişti.

„Dacă vedeţi trei sau patru, ucideţi-i pe toţi. Să completezi dosare la tribunal înseamnă să tărăgănezi prea mult lucrurile“, a spus Duterte.

Întrebat în legătură cu acest anunţ, ministrul filipinez al Apărării Delfin Lorenzana a declarat că oficiali din subordinea sa vor „analiza foarte atent“ un plan în acest sens.

„Există un mare pericol de abuz sau erori în astfel de operaţiuni sub acoperire“, a declarat Lorenzanaa pentru CNN Filipine.

Înfiinţată la 29 martie 1969, Noua Armată a Poporului este cea mai veche forţă insurgentă de stânga activă în Asia. NPA este catalogată drept organizaţie teroristă în Canada, Statele Unite şi Uniunea Europeană.