Explozii uriaşe în Taiwan din cauza scurgerilor de gaz: 20 de persoane au murit, iar alte 270 au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 20 de persoane au murit, iar alte 270 au fost rănite joi seara, în urma unor explozii uriaşe de gaz în oraşul Kaohsiung, situat în sud-vestul Taiwanului, relatează BBC.

Din cauza scurgerilor de gaz la conductele aflate sub carosabil, mai multe explozii violente s-au putut auzi în oraşul taiwanez, locuitorii crezând iniţial că este vorba de un cutremur. Imediat, coloane de flacări de 4-5 metri au ieşit la suprafaţă prin gurile de canalizare.

Exploziile au fost atât de puternice, încât au provocat surparea violentă a şoselelor pe o suprafaţă de circa trei kilometri pătraţi.

„Exploziile au cauzat moartea a cel puţin 20 de persoane şi rănirea altor 270”, a precizat Agenţia naţională de luptă împotriva incendiilor.

Mai mulţi rezidenti din cartierul Cianjen au informat joi seara autorităţile că există scurgeri de gaz pe străzile în care locuiesc.

„Am văzut o mulţime de maşini şi motociclete care au fost înghiţite de pământ”, a declarat un martor al acestor explozii, Chen Guan-yuan, pentru postul BBC.

Patru pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu flacările, mai notează sursa citată. Presa locală scrie că în pofida unor eforturi susţinute de a stinge incendiile, acestea erau prezente pe două străzi din oraşul Kaohsiung chiar şi la cinci ore de la explozii.

FOTO AFP şi BBC

Autorităţile cercetează străzile şi bulevardele pentru a vedea dacă mai există persoane prinse sub dărâmături. Premierul Jiang Yi-Huah a anunţat că mai mulţi soldaţi şi pompieri din regiunile vecine, Tainan City şi Pingtung County, s-au alăturat echipelor din Kaohsiung pentru a sprijini eforturile de salvare.

Autorităţile au îndemnat populaţia să rămână în case până când situaţia va reveni sub control. Pentru a se evita noi explozii sau alte pericole, alimentarea cu gaze a fost suspendată.