Doi francezi au fost ucişi în atacul din Burkina Faso

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi francezi au fost ucişi în atacul asupra unui hotel şi unui restaurant din Ouagadougou, a anunţat, sâmbătă, ministerul francez de Externe, relatează lepoint.fr.

Atacul, revendicat de gruparea jihadistă Al-Qaida în Magrebul Islamic, s-a soldat, potrivit unui bilanţ privizoriu, cu moartea a 27 de persoane de 18 naţionalităţi şi rănirea a 150.

Anterior, preşedintele Franţei, François Hollande, a denunţat „odiosul şi laşul atac de la Ouagadougou“, unde un comando jihadist a lansat vineri un atac sângeros asupra unui restaurant şi unui hotel, a anunţat sâmbătă Palatul Elysée într-un comunicat, preluat de AFP.

„Forţele franceze sprijină forţele din Burkina Faso“ , a adăugat preşedinţia franceză, subliniind că „preşedintele Republicii îşi exprimă întreaga susţinere faţă de preşedintele (Roch Marc Christian) Kaboré“.

Într-o reacţie pe Twitter, premierul Manuel Valls a apreciat sâmbătă, la prânz, că „teroriştii au lovit din nou lumea“. „Împreună vom răspunde şi vom învinge“, a adăugat el în acest mesaj, notează Mediafax.

Vineri seara, hotelul Splendid, frecventat de occidentali, aflat în centrul capitalei Ouagadougou, a fost luat cu asalt de un grup de persoane înarmate. Atacatorii au deschis focul şi asupra restaurantului Capuccino, situat de cealaltă parte a străzii. 

Un schimb violent de focuri a izbucnit imediat după sosirea forţelor de ordine. Atacatorii s-au baricadat în hotel, luând ostatici.

Criza s-a încheiat după mai bine de 12 ore de la începerea atacului, 126 de persoane fiind eliberate.

Totodată, trei jihadişti au fost ucişi.