Discuţii între Iran şi SUA asupra unui schimb de prizonieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad

Teheran şi Washington poartă discuţii asupra unui posibil schimb în legătură cu trei americani deţinuţi în Iran contra unor iranieni deţinuţi în Statele Unite, a declarat marţi preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad.

"Americanii au arestat cetăţeni iranieni pentru nimic. Acum, discuţii sunt în curs pentru a vedea dacă este posibil de făcut un schimb", a declarat Ahmadinejad, citat de Agerpres.

"Noi le-am spus americanilor că nu ne place să băgăm oameni la închisoare. Ei ne-au transmis mesaje... şi vom vedea ce se va întâmpla", a mai spus Ahmadinejad.

Iranul acuză Washingtonul de deţinere ilegală a 11 resortisanţi iranieni după ce i-a arestat în Statele Unite sau au fost extrădaţi din mai multe ţări europene.

Teheranul deţine la rândul său începând din iulie trei turişti americani arestaţi pe teritoriu iranian în apropierea frontierei irakiene, pe care au trecut-o din greşeală în timpul unei drumeţii în Irak.

Mai multe pentru tine:
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”