Departamentul de Stat american: ,,Nu credem că vizita preşedintelui Google în Coreea de Nord este constructivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
,,Nu credem că vizita preşedintelui Google în Coreea de Nord este constructivă" FOTO Arhiva Adevărul

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american a declarat că vizita în Coreea de Nord, pe care preşedintele Google, Eric Schmidt a anunţat-o ,,nu este constructivă".

,,Sincer, noi nu credem că această vizită este deosebit de constructivă. Ei nu sunt purtătorii niciunui mesaj din partea noastră", a declarat Victoria Nuland în cadrul unei conferinţe de presă. 

Diplomaţia sud-coreeană a confirmat, joi, vizita în Coreea de Nord a lui Schmidt, probabil pentru a interveni în favoarea unui american de origine coreeană arestat în noiembrie, transmite Mediafax.

,,Am fost informaţi în legătură cu faptul că el intenţionează să efectueze o vizită cu caracter privat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Afacerilor Externe, Cho Tai-Young.

Compania Google nu a confirmat încă vizita despre care au relatat iniţial Associated Press şi Wall Street Journal, afirmând că aceasta va face parte dintr-o misiune umanitară condusă de fostul guvernator de New Mexico, Bill Richardson.