Departamentul de Stat american: ,,Nu credem că vizita preşedintelui Google în Coreea de Nord este constructivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
,,Nu credem că vizita preşedintelui Google în Coreea de Nord este constructivă" FOTO Arhiva Adevărul
,,Nu credem că vizita preşedintelui Google în Coreea de Nord este constructivă" FOTO Arhiva Adevărul

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american a declarat că vizita în Coreea de Nord, pe care preşedintele Google, Eric Schmidt a anunţat-o ,,nu este constructivă".

,,Sincer, noi nu credem că această vizită este deosebit de constructivă. Ei nu sunt purtătorii niciunui mesaj din partea noastră", a declarat Victoria Nuland în cadrul unei conferinţe de presă. 

Diplomaţia sud-coreeană a confirmat, joi, vizita în Coreea de Nord a lui Schmidt, probabil pentru a interveni în favoarea unui american de origine coreeană arestat în noiembrie, transmite Mediafax.

,,Am fost informaţi în legătură cu faptul că el intenţionează să efectueze o vizită cu caracter privat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Afacerilor Externe, Cho Tai-Young.

Compania Google nu a confirmat încă vizita despre care au relatat iniţial Associated Press şi Wall Street Journal, afirmând că aceasta va face parte dintr-o misiune umanitară condusă de fostul guvernator de New Mexico, Bill Richardson.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite