Conflictele interconfesionale din Irak continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conflictele interconfesionale din Irak continuă FOTO Reuters

Atentatele de sâmbătă, din Irak, au dus la uciderea a 22 de persoane, cinci dintre acestea pierind într-un atentat antişiit.

Explozia cu cele mai multe victime a avut loc în cartierul Doura din nordul Bagdadului, unde o bombă plasată pe marginea drumului a ucis nouă persoane şi a rănit alte 32 de persoane. Vineri, un atentat care vizase o cafenea din Kirkouk, a făcut 76 de victime: 41 de morţi şi 35 de răniţi.

Sâmbătă, patru civili şi un ofiţer de poliţie şi-au pierdut viaţa în urma unui atenat sinucigaş care a avut loc în timpul unei ceremonii funerare desfăşurate într-un sat apropiat de oraşul Bakouba. Pe lângă persoanele ucise,  alte zece  au fost rănite.

Alte acte de violenţă s-au produs tot în capitala irakiană, unde în urma a trei explozii, în diferite zone geografice, patru persoane au murit, iar alte 16 au fost rănite.

Atentatele din Irak s-au înmulţit în ultimele luni. Escaladarea violenţei a reînviat temerile cu privire la un  conflict religios, care poate degenera   într-un război interconfesional  între majoritatea şiită, care în prezent controlează guvernul, şi minoritatea sunită,  forţă dominantă a Irakului în perioada lui Saddam Hussein.    

Conform unui bilanţ al AFP, de la începutul lunii iulie, mai mult de 330 de persoane au fost ucise.