China: Un tânăr a fost găsit în viaţă sub dărâmături la trei zile după alunecarea de teren de la Shenzen VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tânăr a fost scos de sub dărâmături

Un tânăr care a stat 67 de ore sub dărâmături, în urma alunecării de teren ce a avut loc la periferia oraşului Shenzen din sudul Chinei, a fost salvat astăzi de echipele de intervenţie.

Tian Zeming, în vârstă de 19 ani, a fost transportat imediat la spital, starea lui fiind în prezent stabilă, potrivit agenţiei Xinhua, citată de DPA. 

Chiar lângă tânăr, echipele de intervenţie au găsit o persoană care nu a supravieţuit, ceea ce ridică bilanţul provizoriu la două decese.

Tian Zeming figura pe o listă cu 75 de persoane date dispărute în urma alunecării de teren. Potrivit viceprimarului oraşului Shenzen, Liu Qingsheng, este vorba despre 50 de bărbaţi şi 25 de femei. Oficialul a adăugat că bilanţul iniţial a fost de 91 de persoane dispărute.

Peste 4.000 de angajaţi ai serviciilor de intervenţie participă la operaţiunile de salvare declanşate de la producerea alunecării de teren, utilizând radare în 16 puncte-cheie, pentru a descoperi cât mai mulţi supravieţuitori în intervalul de 72 de ore, când există şanse ca victimele să fie găsite în viaţă.

Pe de altă parte, vicepreşedintele companiei care a depozitat deşeuri în zonă, declanşând alunecarea de teren, a fost arestat marţi după-amiază, a relatat China Radio International. 

Compania primise aprobare în februarie 2014 pentru depozitarea timp de un an a resturilor de la lucrările de construcţii în zona respectivă, dar nu le evacuase nici până în decembrie, realizând  un profit de 7,5 milioane de yuani (un milion de euro) din utilizarea ilegală a platformei de depozitare. 

Potrivit ministrului Resurselor Naturale, grămada de pământ şi deşeuri, acumulată după lucrările de construcţii din ultimii doi ani, era înaltă de 100 de metri.

Cel puţin 33 de clădiri au fost îngropate sau distruse, inclusiv 14 fabrici şi două clădiri de birouri, a anunţat, luni, viceprimarul oraşului Shenzen, Liu Qingsheng, la o conferinţă de presă.