Berlusconi: „Barack? Frumos şi bronzat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama e “frumos, tânăr şi bronzat” şi deci “are tot ceea ce e nevoie pentru a se pune de acord” cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, a spus premierul italian la conferinţa de

Barack Obama e “frumos, tânăr şi bronzat” şi deci “are tot ceea ce e nevoie pentru a se pune de acord” cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, a spus premierul italian la conferinţa de presă ţinută cu ocazia vizitei oficiale făcute recent la Moscova. “Gluma” (considerată de mulţi o adevărată gafă) a făcut înconjurul lumii şi a iscat un scandal de proporţii în Italia.

În faţa reacţiilor vehemente, Berlusconi nu a dat înapoi, ci s-a apărat în stilul lui caracteristic, susţinând că “a fost doar o drăgălăşenie” şi că aceia care îl denigrează sunt “imbecili”. “Dumnezeu să ne ferească de imbecili, nu credeam că sunt atât de mulţi în circulaţie”, a continuat el.
                                                                                                                                           
48 de pagini de scuze în “New York Times”

“A făcut-o din nou”, a titrat apoi prestigiosul cotidian american “New York Times”, referindu-se la “gluma” lui “Il Cavaliere”. Pe site-ul Internet al ziarului au fost publicate comentariile şi reacţiile a mii şi mii de cititori (cele mai multe dintre ele fiind scuze ale italienilor), care au umplut 48 de pagini ale blog-ului politic al NYT, “Caucus”.

În Italia, Walter Veltroni nu a pierdut ocazia să declare că “Berlusconi nu mai reuşeşte să se controleze” şi că “aprecierile lui lovesc grav în imaginea Italiei pe scena internaţională”.