Aviaţia israeliană atacă în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP

Aviaţia israeliană a efectuat bombardamente în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac cu drone „kamikaze“ în nordul Israelului, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, potrivit AFP.

Aviaţia israeliană a oprit o tentativă a forţelor Quds, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei din Iran, de a ataca în nordul Israelului cu drone „kamikaze încărcate cu explozibili“, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Raidul preventiv al aviaţiei israeliene a avut loc la Aqraba, în apropiere de Damasc, capitala Siriei. A vizat „mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând Quds, precum şi unor miliţii şiite“, potrivit purtătorului de cuvânt.

Armata israeliană a blocat joi o primă tentativă de a lansa un atac cu drone, a spus purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii.

O sursă militară de la Damasc a confirmat raidul israelian, precizând că apărarea antiaeriană siriană a intrat sâmbătă seară în alertă.

La câteva ore de la anunţul aviaţiei israeliene, mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care luptă împreună cu Qods în Siria de partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a informat că o dronă israeliană a căzut şi că o a doua a explodat în apropiere de sol, duminică dimineaţă, la Dahieh, o suburbie a oraşului Beirut.

Israelul a efectuat sute de atacuri în Siria de la începutul războiului în această ţară în 2011, cele mai multe fiind îndreptate împotriva unor ţinte iraniene sau ale Hezbollah, potrivit statului evreu.