Artificii şi petarde la intrarea în Anul Iepurelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul iepurelui in China

Întreaga Asie a sărbătorit trecerea de la anul Tigrului la Anul Iepurelui prin tradiţionalele petreceri în familie asezonate cu concerte asurzitoare de petarde şi jocuri de artificii.

Conform tradiţiei, copiii au primit pliculeţe roşii cu bani, iar la temple oamenii au venit pentru a aduce ofrande de tămâie. EI s-au urat prosperitate şi fericire şi au băut alcool din orez, transmite Agerpres, citând AFP.

Miercuri seară, în metropolele asiatice cerul a fost luminat de jocurile de artificii, iar zgomotul petardelor a răsunat până în zori.

La Hong Kong, Shanghai, Taipei sau Singapore, revelionul s-a derulat sub semnul iepurilor, omniprezenţi. Aceste animale sunt asociate Lunii şi simbolizează norocul.

În Vietnam însă a fost sărbătorită trecerea în Anul Pisicii, care a înlocuit Iepurele din motive ce se pierd în istoria complicată a calendarului zodiacal oriental.

În Coreea de Nord, ultimul bastion stalinist din lume, potrivit presei locale, liderul Kim Jong-Il a asistat la un concert de Anul Nou caracterizat drept un "imn adus spiritului eroic şi neîmblânzit" al armatei şi poporului.

În vacanţa de anul nou, în China se înregistrează peste 2,5 miliarde de deplasări. Este cel mai mare exod de populaţie din lume. Comparativ cu anul trecut, numărul călătoriilor pe autostrăzi, căi ferate sau linii aeriene a crescut cu 10%.