VIDEO Reclame de succes care folosesc imaginea lui Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginea cele mai terifiante personalităţi a istoriei, Adolf Hitler, este curajos preluată de tineri creativi din publicitate pentru diverse campanii, în ultimii ani.

Premiul de 10.000 de euro câştigat de doi absolvenţi de regie din Germania, în cadrul decernării Premiilor First Steps ale Academiei germane de Film, a readus în discuţie etica din spatele folosirii imaginii lui Hitler, chiar dacă, aproape în toate cazurile, el este asociat răului absolut.

Spotul  video al tinerilor regizori germani a fost creat pentru a descrie eficienţa sistemului „Collision-Prevent-Assist“ (asistenţă pentru prevenirea coliziunilor) al autovehiculelor Mercedes.

Reclama, filmată la o calitate video de excepţie,  prezintă un Mercedes C-Klasse care îl loveşte pe copilul-Hitler, promovând sloganul: „Detectează pericolele înainte ca ele să provoace rău“.

Purtătorul de cuvânt al gigantului auto de la Stuttgart a declarat că reprezentanţii legali ai companiei le-au cerut producătorilor reclamei să ataşeze videoclipului un mesaj prin care să fie stipulat că Mercedes nu are nicio legătură cu producerea acestui spot.

Reclamă controversată: „micul Adolf Hitler”, omorât pe loc de un Mercedes C-Class

Cu toate acestea, compania nu a cerut absolvenţilor să şteargă clipul de pe internet, unde deja a făcut peste 2 milioane de vizualizări.

Acest tip de reclame foarte controversate atrag asociate cu figuri condamnate de opinia publică au de obicei un succes răsunător, însă sunt evitate de marile companii. Imaginea negativă a lui Hitler a fost, însă folosită şi în alte campanii publicitare la nivel mondial, creând controvese şi ridicând întrebarea despre cât de etic este să promovezi figura unui celui mai dispreţuit criminal al secolului. 

„Condu cu atenţie. Salvează o viaţă“

FOTO Campanie pentru şoferi, iniţiată de Centrul de Consultanţă pentru Victimele Şoselelor

FOTO Campanie de conştientizare a bolii SIDA