VIDEO Cinci tablouri de jumătate de miliard de euro, furate din Muzeul de Artă Modernă din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci tablouri evaluate la aproximativ jumătate de miliard de euro şi care includ opere ale lui Picasso şi Matisse au fost furate de la Muzeul de Artă Modernă din Paris, au anunţat autorităţile.

Prejudiciul a fost de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit anchetatorilor francezi, citaţi de AFP. Furtul a fost constatat joi dimineaţă, cu puţin timp înainte de deschiderea acestui muzeu, situat în arondismentul 16 din Paris, de-a lungul Sienei.

Potrivit anchetatorilor, au fost furate cinci pânze - de Pablo Picasso, Henri Matisse, Georges Braque, Fernand Léger, respectiv Amedeo Modigliani.

Poliţia nu ştie deocamdată cum s-a desfăşurat furtul, dar presupune că a fost făcut de o singură persoană. Până acum au strâns mai multe indicii: un lacăt spart pe o poarta; o fereastră demontată, o captură a unui intrus mascat prinsă de o cameră de supraveghere; şi cinci rame de tablou situate pe un perete exterior al muzeului.

Muzeul este echipat cu sisteme de alarmă şi camere de supraveghere -  echipament care a fost schimbat acum cinci ani făcând parte dintr-un plan de renovare de 15 milioane de euro.

Poliţia nu a exclus posibilitatea ca hoţul să fi avut complici în interiorul muzeului. "Se pare că ştia foarte bine ceea ce căuta şi valoarea fiecărui tablou", au spus autorităţile. "Erau două tablouri ale lui Modigliani unul lângă altul iar el sau ei l-au luat pe cel mai valoros".

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns