Un român, muncitor forestier în Italia, omorât de trunchiul unui copac tăiat de un coleg

0
Publicat:

Un bărbat de 25 de ani a murit în localitatea italiană Cercenai, lovit de trunchiul unui copac tăiat de un coleg tăietor de lemne.

Accidentul a avut loc în Italia FOTO: Arhivă

Florin Vasile Simon, în vîstă de 25 de ani, din Maramureș, lucra în pădurile din Val Sadole, în Ziano di Fiemme, provincia Trentino. Un buștean doborât de un coleg l-a lovit în cap.

La fața locului au sosit și serviciile de salvare, împreună cu operatorii stației Val di Fiemme a Soccorso alpino e speleologico (Serviciul de salvare alpină și speologică), carabinierii din Cavalese și pompierii din Ziano și Panchiá. În ciuda încercărilor de resuscitare, nu s-a mai putut face nimic, scrie fanpage.it.

Reacția sindicatelor

Sindicatele își ridică vocea și se mobilizează în jurul familiei și al comunității. Secretarul general al Ugl, Francesco Paolo Capone, reiterează într-o notă că „este o prioritate să investim în siguranță, ceea ce înseamnă consolidarea controalelor și începerea formării încă din școli. De asemenea, credem că este necesară înăsprirea sancțiunilor pentru cei care încalcă regulile. Este esențial să construim un sistem care să ofere o mai mare protecție lucrătorilor pentru a opri măcelul zilnic al lucrătorilor. Acesta este cel de-al cincisprezecelea lucrător pentru care a fost raportat un accident mortal în acest an”.