Ucraina îşi întăreşte prezenţa militară în apropiere de Marea Azov pentru a contracara „agresiunea rusă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kievul a desăşurat trupe în apropiere de Marea Azov „ca răspuns la agresiunea rusă“, a declarat un comandant din armata ucraineană, în contextul creşterii tensiunilor din zonă, relatează „The Moscow Times“.

Deşi ambele ţări pot utiliza liber Marea Azov potrivit unui acord din 2003, situaţia a început să fie tot mai încordată după ce, în martie, paza de coastă ucraineană a reţinut o navă rusă de pescuit, iar în mai Rusia a inaugurat un pod spre peninsula Crimeea, anexată în 2014. 

De atunci, Rusia a reţinut numeroase nave ucrainene, în timp ce Ucraina a impus sancţiuni la adresa a sute de indivizi şi companii din Rusia.

În urmă cu o săptămână, Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei a dispus creşterea prezenţei navale a ţării în Marea Azov, iar marţi comandantul Forţelor Terestre Ucrainene, Serhi Popko, a anunţat că în zonă au fost trimise deja întăriri. 

Potrivit lui Popko, ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, în zonă este desfăşurat „un grup de forţe armate, inclusiv forţe terestre“.

Mai multe pentru tine:
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine