SUA ar fi trimis deja Ucrainei peste 100 de rachete cu rază lungă ATACMS

0
Publicat:

SUA au trimis în secret peste 100 de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune în Ucraina, săptămâna trecută, dintre care unele au fost desfășurate imediat și utilizate pentru a lovi un aerodrom militar rusesc din Dzhankoi, în Crimeea ocupată, a relatat New York Times.

Lansatorul HIMARS FOTO Profimedia

Serviciile de informații militare ucrainene au declarat pe 18 aprilie că forțele ucrainene au distrus în atac patru lansatoare S-400, trei stații radar, un post de comandă și sistemul de supraveghere a spațiului aerian Fundament-M, conform defenseromania.ro. ,,Aceste lovituri au dovedit - încă o dată - că Ucraina poate bifa victorii pe câmpul de luptă atunci când i se oferă instrumentele potrivite", a declarat senatorul Roger Wicker din Mississippi, cel mai important republican din Comisia pentru servicii armate, într-o declarație citată de NYT.

,,Ucraina poate pune acum o țintă pe fiecare activ rusesc din Crimeea, inclusiv depozitele critice de muniție și combustibil. Imaginați-vă dacă ar fi avut aceste rachete acum doi ani", a precizat Roger Wicker.