Scandalul cărnii de cal trezeşte apetitul europenilor. Cererea pentru acest produs a crescut cu 10-15% în ultimele săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europenii curioşi vor să încerce carnea de cal care a fost subiectul scandalul fraudei alimentare din europa.

Scandalul cărnii de carne etichetată drept carne de vită din Europa a dus la schimbări majore pentru distribuitorii de astfel de produse, însă industria din Franţa şi Germania a cunoscut o nouă creştere a cererii de carne de cal, potrivit site-ului de ştiri „The Wall Street Journal”.

Europa a fost recent zguduită de cazul fraudei alimentare în care au fost descoperite mai multe produse etichetate cu un conţinut de carne de vită, dar care aveau carne de cal în compoziţie. Scandalul a ridicat numeroase suspiciuni în ce priveşte modul în care alimentele sunt etichetate şi asupra integrităţii distribuitorilor şi lanţurilor alimentare.

Veştile proaste au afectat în mod special Marea Britanie şi Irlanda, unde consumul de carne de cal este un tabu, deşi în total sunt 19 ţări care au găsit aceleaşi probe.

Cu toate acestea, în ţări precum Franţa şi Germania, măcelarii de carne de cal au observat că mediatizarea accentuată aduce beneficii afacerilor lor. Astfel, măcelarii sunt martorii unei creşteri neaşteptate a cererii de carne de cal din partea clienţilor curioşi.

Consumul de carne de cal în Franţa a crescut „între 10 şi 15% numai în ultimele două săptămâni”, a declarat Eric Vigoureux, preşedintele asociaţiei măcelarilor de carne de cal din Franţa, referindu-se la informaţiile privind evoluţia afacerilor membrilor din întreaga ţară.

În München, clienţii vin special în magazinul măcelarului de carne de cal Kaspar Worle, ultimul din capitala bavareză. „Numărul clienţilor a crescut cu 20, 25% în ultimele săptămâni”, a declarat Ursula Wörle, coproprietarul afacerii, citată de jurnaliştii „The Wall Street Journal”.

Aparenta creştere a cererii de carne etichetată de cal reprezintă un fenomen rar de stimulare a consumului unui produs considerat mult timp tabu, în cea mai mare parte a Europei. Carnea de cal a fost interzisă de Biserica Catolică în secolul VIII, deşi oamenii traversau o perioadă de foamete şi război.

Odată cu cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, după ce a fost legalizată comercializarea cărnii de cal, consumul a devenit tot mai comun. Franţa rămâne printre ţările cu cel mai mare consum de carne de cal, alături de Italia şi Belgia.

Mai multe pentru tine:
Detaliul regal folosit de Meghan pentru cea mai recentă felicitare de Crăciun. Cu cine a dorit să semene micuța Lilibet
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Cât de des ar trebui să faci sex, de fapt. Ce „omoară” intimitatea în dormitor
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Revoltă de zile mari după finala Vocea României 2025, câștigată de Alessia Pop. Publicul și-a exprimat nemulțumirea față de desfășurarea emisiunii și postul PRO TV
Motivul pentru care e bine să pui un bănuț în bradul de Crăciun. Tradiția păstrată din generație în generație