Şapte mii de români din Italia cer biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comunitate de 7 mii de români din Canicattì (Sicilia) şi împrejurimi cere alocarea unui spaţiu mai mare pentru biserica parohiei ortodoxe din localitate. În prezent, slujbele pentru

O comunitate de 7 mii de români din Canicattì (Sicilia) şi împrejurimi cere alocarea unui spaţiu mai mare pentru biserica parohiei ortodoxe din localitate. În prezent, slujbele pentru români se ţin într-o fostă capelă a Căilor Ferate pe care părintele Pavel Matyas a transformat-o în biserică ortodoxă, acum 3 ani.

Cu timpul, aceasta a devenit neîncăpătoare pentru familiile care îşi botează copii sau se căsătoresc.

Nevoia unui spaţiu mai mare s-a născut cu doi ani în urmă, când numărul românilor din Canicattì a crescut vizibil. Reprezentanţii comunităţii româneşti şi părintele Matyas au cerut ajutorul Episcopului Bisericii Ortodoxe Române din Italia, Siluan. La rândul lui, Prea Sfinţitul i-a adresat o scrisoare de solicitare Episcopului catolic Francesco Montenegro. "A venit timpul ca şi românii să aibă un loc al lor unde să practice ritualurile ortodoxe, diferite de cele catolice", a spus George Vişan (44 ani), rezident de 3 ani în Canicattì.

La sfârşitul lunii septembrie, părintele Matyas va primi un răspuns atât pentru noul lăcaş de cult, cât şi pentru înfiinţarea unei cantine sociale.