Romulus Mailat, condamnat la închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romulus Mailat, condamnat la închisoare pe viaţă

Procurorul general a cerut şi a obţinut, după o scurtă deliberare, comutarea pedepsei iniţiale de 29 de ani de puşcărie în închisoare pe viaţă pentru Nicolae Romulus Mailat.

Obligaţia de  plată a sumei de 500.000 de euro către familia victimei a rămas neschimbată. Conaţionalul s-a întors ieri în sala de judecată pentru a doua etapă a procesului care se desfăşoară la Curtea de Apel de la Tribunalul din Roma. Până la sentinţa definitivă şi irevocabilă, avocatul condamnatului va face recurs la Curtea de Casaţie. 

Mailat a revenit în faţa judecătorilor italieni cu părul lung, strâns la spate şi vădit maturizat. Îmbrăcat cu un tricou alb şi o pereche de blugi maro, Mailat a ascultat în tăcere depoziţiile procurorului general, Alberto Cozzella, şi ale avocatului familiei victimei, Giovanna Reggiani.

Cozzella a mai propus judecătorilor ca Mailat să fie trimis, timp de un an, într-o celulă de maximă siguranţă „pentru cruzimea cu care a acţionat“.

Curtea de Apel a decis însă că şase luni de izolare sunt suficiente. Preşedintele Curţii a interzis înregistrările sau fotografierea procesului.

Nicolae Romulus Mailat (25 de ani), din Avrig, judeţul Sibiu, este acuzat de uciderea, jefuirea şi violarea Giovannei Reggiani, la data de 30 octombrie 2007.