Poliţia britanică a arestat o asistentă medicală suspectată de uciderea mai multor bebeluşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia britanică a arestat o asistentă medicală de la o maternitate din estul Angliei suspectată de uciderea a opt bebeluşi şi tentative similare cu alţii şase, transmite Reuters.

„Este o investigaţie extrem de complexă şi foarte delicată şi, după cum puteţi observa, trebuie să ne asigurăm că am făcut tot posibilul să stabilim în detaliu tot ce a dus la moartea acestor bebeluşi“, a declarat inspectorul Paul Hughes, citat într-un comunicat.

Potrivit Reuters, investigaţia a fost deschisă în mai 2017. Poliţia nu a precizat identitatea femeii arestate, menţionând doar că are calificare în domeniul medical.

„A fost o perioadă extrem de dificilă pentru toate familiile implicate şi este important de amintit că, în mijlocul acesteia, se află familii îndurerate care caută răspunsuri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu copiii lor“, a adăugat inspectorul Hughes.

BBC scrie că femeia suspectată în acest caz este Lucy Letby, de 28 de ani. Ea a fost arestată marţi, iar percheziţii au avut loc la domiciliul ei, situat la nici doi kilometri de spital.

Numărul victimelor ar putea fi mai mare, notează BBC.