Peste 1.900 de francezi sunt implicaţi în jihad în Siria şi în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma atacurilor ce au avut loc în noiembrie la Paris, măsurile de securitate au fost sporite

Peste 1.900 de cetăţeni francezi sau rezidenţi în Franţa sunt implicaţi în jihad în Siria şi în Irak, cu o treime în plus faţă de luna ianuarie a anului 2015. Aşa arată datele Ministerului de Interne de la Paris, scrie cotidianul „Le Monde“.

În această categorie sunt incluse persoane  care se află, care s-au deplasat sau care intenţionează să plece în Siria şi în Irak.

Printre cei care au fost ori se află încă în Irak sau în Siria, în jur de 190 sunt în tranzit în principal în Turcia. Aproape 250 au revenit pe teritoriul Franţei şi sunt, în majoritatea lor, încarceraţi sau sub control judiciar, alţii fiind plasaţi sub supraveghere.

Ministerul de Interne de la Paris oferă şi câteva informaţii referitoare la unii dintre cei 650 de francezi aflaţi în prezent în rândurile teroriştilor: aproximativ 20 sunt „combatanţi“ minori, iar alţi 60 de minori - băieţi şi fete - sunt „implicaţi“ în jihad, dar nu se află acum în Siria ori Irak.

Aceste cifre nu includ însă „câteva zeci“de copii născuţi în Siria ori Irak sau plecaţi împreună cu părinţii lor, fără a avea posibilitatea de a face o alegere.