New York Times, despre regula care le permite francezilor să mănânce la birou: „Americanizarea câştigă teren şi în Franţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistro din Paris în vremea pandemiei FOTO EPA-EFE

Stilul de viaţă franţuzesc este pus la grea încercare de COVID-19. Într-un articol pe această temă, cotidianul american The New York Times atrage atenţia că francezii riscă să capete noi obiceiuri şi să uite de unele mici plăceri ale stilului lor de viaţă, cum ar fi, de exemplu, pauza de prânz într-un bistro.

Stilul de viaţă franţuzesc, care se caracterizează prin oportunitatea de a te bucura de micile plăceri ale cotidianului, riscă să dispară în contextul pandemiei de COVID-19.

Unul dintre componentele acestui stil de viaţă care ar putea suferi modificări dramatice este obiceiul alimentar, relevă New York Times.

Afectat deja de restricţiile din pandemie, cu măcelării şi patiserii închise, obiceiul alimentar al francezilor s-ar putea transforma şi din cauza unei noi reguli publicate recent în Jurnalul Oficial.

Astfel, conform noii dispoziţii, francezii vor putea servi prânzul la birou, în faţa calculatorului. Ori până acum ei aveau permisiunea să-şi ia o pauză de o oră, pe care să o petreacă într-un bistro din apropierea locului de muncă.

Noua regulă, adoptată cu caracter temporar, se aplică firmelor şi companiilor care au mai mult de 50 de angajaţi şi a căror cantină nu permite distanţarea socială la cel puţin un metru între salariaţi.

„Globalizarea, sau pur şi simplu americanizarea lumii, câştigă teren şi în Franţa. Ori, în ţara care a legiferat săptămâna de muncă de 35 de ore, acest obicei american care constă în a lua masa la birou era considerat drept un semn al degradării bunului echilibru între viaţa profesională şi viaţa privată”, conchide New York Times.