Ministrul spaniol al Muncii: Românii vor fi trataţi diferit faţă de extracomunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii români care vor vrea să lucreze în Spania, deşi vor avea nevoie de permis de muncă, vor beneficia de un tratament diferit, favorabil faţă de cei din ţările extracomunitare. A precizat ministrul spaniol al muncii şi imigraţiei, Valeriano Gomez, în declaraţia postată pe site-ul Ministerului spaniol al Muncii.

"Există deplină libertate de circulaţie pentru cetăţenii români, dar pentru a munci în Spania va fi necesar, pentru noii muncitori, un permis de muncă, pe care vor trebui să-l solicite înainte de a se angaja. Înainte de a face solicitarea, trebuie să existe un contract de muncă încheiat cu o companie spaniolă. În privinţa românilor, nu se va ţine cont de ceea ce numim situaţia naţională a pieţei muncii. Când un cetăţean ecuatorian sau peruan, de exemplu, vrea să lucreze în Spania trebuie ca munca pe care o va presta să facă parte din ceea ce numim catalogul de ocupaţii greu de acoperit, care nu pot fi acoperite de spanioli. ,,Situaţia naţională a pieţei muncii,, nu se va aplica în cazul românilor, pentru că România este o ţară comunitară. Românii vor avea nevoie de permis de muncă, dar vor avea un tratament diferit, favorabil, faţă de cetăţenii extracomunitari", a explicat Gomez.

Ministrul spaniol al Muncii consideră că măsura prin introducerea permisului de muncă nu înseamnă că românii sunt discriminaţi.

Vezi declaraţia integrală pe adevarul.es