Ministrul bulgar al apărării dezminte că a fost vizat de talibani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul bulgar al apărării Nikolai Mladenov a dezminţit luni, calificându-le drept "absurde", afirmaţiile unor talibani afgani potrivit cărora el a fost ţinta lor într-un atac comis duminică împotriva bazei NATO de la Kandahar care a făcut patru răniţi bulgari.

"Este absurd. Informaţia nu corespunde realităţii", a declarat ministrul la televiziunea naţională, la întoarcerea sa din Afganistan unde a petrecut şase zile. El a precizat că o rachetă de producţie chineză a cărei ţintă nu a putut fi stabilită a fost lansată contra aeroportului din Kandahar unde este situată baza NATO.

Potrivit unui comunicat postat pe internet de talibani şi de pe alte forumuri, Mladenov "era principala ţintă a acestui atac", aminteşte AFP.

Potrivit talibanilor, "şase rachete au atins aeroportul şi una dintre ele a căzut la 200 de metri de locul unde se afla ministrul".

Mladenov a dat asigurări că au fost luate "măsuri maxime de securitate". El a indicat că se afla la 300-400 de metri de locul lovit de rachetă, în afara taberei bulgare.

Asemenea rachete sunt lansate cel puţin o dată pe lună asupra aeroportului din Kandahar, a remarcat el.

Ministrul s-a deplasat la Kabul şi Kandahar unde este desfăşurat contingentul bulgar format din 495 de oameni. El s-a întâlnit cu înalţi responsabili afgani şi cu comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă a Securităţii (ISAF).

Bulgaria a decis să trimită 30 de militari suplimentari la începutul acestui an în cadrul ISAF şi intenţionează să trimită încă 70 spre sfârşitul anului curent.

Mai multe pentru tine: