Găinăriile Românilor din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găinăriile românilor sunt preluate din presa din Peninsulă

Unii dintre românii din Italia nu s-au lăsat de găinării nici în anul 2010. Ei nu ai dat dovadă de inventivitate, rezumându-se la aceleaşi modalităţi pentru a face bani repede, ca şi anul trecut. Se poate observa totuşi că în 2010 românii au devenit mai răi cu conaţionalii lor.

Abia ajuns în Italia, un român s-a apucat de furat


Românul a fost prins la furat într-un supermarket din Spezia (oraş situat la 100 kilometri sud de Genova). El a fost arestat pentru furt, în a doua sa zi în Italia.

Directorul Coop Via Saffi a anunţat poliţia, sunând la 113. Cei din personalul magazinului au observat trei persoane care încercau să sustragă alimente şi băutură, fără a le plăti. Totul, în valoare de 218 euro. Dintre cei trei, doi au reuşit să fugă. Hoţul prins s-a dovedit a fi român.

Acesta a fost dus la secţia de poliţie, unde s-a constatat că românul intrase pe teritoriul Italiei doar cu o zi înaintea comiterii furtului. El nu ştie limba italiană, astfel că pentru a putea comunica, poliţiştii au apelat la un interpret. Românul a declarat că se află în Peninsulă în căutare de lucru. Deocamdată stă în arestul poliţiei.

Un român a fost arestat în timp ce fura un excavator

Camionul cu care infractorii erau la furat a fost confiscat. Potrivit "Adnkronos", o patrulă a Poliţiei Comunitare i-a surprins pe hoţi în fapt, în timp ce încercau să încarce un excavator într-un camion.

Poliţiştii au sesizat poarta lăsată deschisă şi au intrat în incinta şantierului. La vederea oamenilor legii, hoţii au încercat să fugă. Unul dintre cei doi a fost prins.

Cel pus în cătuşe este un român de 35 de ani, chiar şoferul camionului, înmatriculat în România.

Citeşte AICI restul GĂINĂRIILOR românilor din Italia