David Cameron vrea să retragă trupele britanice din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat vineri, la Huntsville (Canada), că doreşte retragerea trupelor britanice din Afganistan în cinci ani, fără însă a fixa un calendar precis.

Întrebat de reporterii Sky News în legătură cu eventualitatea retragerii trupelor britanice din Afganistan înaintea alegrilor generale din 2015, Cameron a răspuns: "Aşa doresc. Nu mai putem rămâne acolo încă cinci ani, suntem deja de nouă ani dar un lucru este sigur: Marea Britanie va trebui să menţină o relaţie pe termen lung cu Afganistanul, mult timp după retragerea trupelor, ajutând în special la formarea propriilor trupe şi la dezvoltarea societăţii civile", precizează premierul conservator, potrivit Antena 3

Cameron a subliniat că obiectivul de cinci ani nu este o dată-limită. "Prefer să nu stabilesc un calendar strict", adaugă premierul, subliniind că obiectivul nu este să se ajungă la un "Afganistan perfect, ci la o anumită stabilitate".

Patru militari britanici au murit miercuri într-un accident rutier în Afganistan, ceea ce ridică la nouă bilanţul militarilor britanici ucişi în această ţară săptămâna aceasta.

Citiţi şi: Militarul mort în Afganistan ajunge deseară acasă

Marea Britanie are 10.000 de militari staţionaţi în Afganistan, ocupând locul doi ca nivel al efectivelor după Statele Unite.