Condițiile puse de Ucraina pentru pace cu Rusia. Mesajul șefului armatei pentru SUA

0
Publicat:

Comandantul armatei ucrainene a transmis un mesaj Statelor Unite ale Americii prin care explică ce condiții pune pentru ca armata pe care o conduce să ia în calcul pacea cu Rusia.

Război în Ucraina. FOTO PROFIMEDIA

Valeri Zalujnii i-a spus omologului său american, generalul Mark Milley, că Ucraina se va gândi la pace doar în momentul în care va elibera întregul teritoriu ucrainean de sub ocupația rusă, scrie CNN.

„Armata ucraineană nu va accepta nicio negociere, niciun acord sau decizie de compromis. Există o singură condiție pentru negocieri, Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile ocupate. Monitorizăm îndeaproape acțiunile inamicului de la granița cu Republica Belarus și construim un scut fiabil pentru a proteja Ucraina din nord”, a transmis Valeri Zalujnii, comandantul forțelor ucrainene. 

Zalujnii spune că situația de pe front este controlată de către ucraineni și aceștia continuă să avanseze. 

„Forțele de apărare, în pofida rezistenței înverșunate a trupelor de ocupație, continuă acțiunile ofensive în sectorul Harkov”, a mai declarat comandantul ucrainean. 

Acesta spune că armata rusă a încercat mai multe ofensive în regiunea Donețk, în ultimele zile, însă fără succes. 

Mesajul comandantului ucrainean vine după ce omologul său american a pledat pentru pace exact în perioada în care armata ucraineană reușea recuperarea orașului Herson, însă poziția lui Mark Milley nu este susținută de echipa de securitate națională din preajma președintelui Joe Biden. 

Mai multe pentru tine:
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”